Estamos renovando MisPueblos.es
En las próximas semanas tendremos una versión completamente renovada,
mientras tanto no publicaremos actualizaciones.
Disculpen las molestias.

Alcala de Chivert

Castellón - Comunidad Valenciana

NOTICIAS

Si quieres mantenerte informado de lo que ocurre en ALCALA DE CHIVERT, esta es tu página, puedes añadirla a tu sección de "Favoritos". No sólo encontrarás noticias de Alcala de Chivert, también te informamos de las localidades mas cercanas donde se vayan generando datos de interés.

Si quieres enviar NOTICIAS relacionadas con Alcala de Chivert puedes hacerlo. Recuerda que puedes complementar la información con una fotografía.

 

Restaurantes en Alcala de Chivert

Alcala de Chivert > Noticias

PRESENTACIÓ EN ALCALÁ DE XIVERT DEL LLIBRE "ELS OFICIS TRADICIONALS D'ALCALA DE XIVERT (I)"

PRESENTACIÓ EN ALCALÁ DE XIVERT DEL LLIBRE

PRESENTACIÓ EN ALCALÁ DE XIVERT DEL LLIBRE "ELS OFICIS TRADICIONALS D'ALCALA DE XIVERT (I)" PUBLICAT PER L'ASSOCIACIÓ D'AMICS DE MAINHARDT
Escriu : JUAN EMILIO PRADES BEL
El pasat 5 de abril s'ha cel-lebrat un acte públic en el saló social de la Caixa Rural de Alcalá de Xivert, per a la presentació del llibre de cultura popular titulat "Els oficis tradicionals d'Alcala de Xivert (I)". El llibre és un proyecte promogut per la Associació d'Amics de Mainhardt d'Alcalá de Xivert que conta amb el soport cientific del Institut Ramón Muntaner, del IPCE Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.... El llibre esta conformat per una recopilació de treballs de investigació d'antropologia, un recull históric de retalls de la nostra cultura popular, en este cas oficis artesans i tradicionals són los que veuen la llum, fundamentats pel treball investigador de cuatre autors: Joan V. Sanz Sancho amb els treballs: Lofici de carboner, La ramaderia dAlcalà, cabres i ovelles i La fabricació de la calç a Alcalà de Xivert; Francisco Arnau Vilaplana amb tres aportacions: Alcalà i la seua gent , El treball a les eres y Les vendes pel carrer i els oficis ambulants; Tica Martí Herrera amb el treball Carros i carreters i Aureli Puig Escoí Elio autor de  El sanador o capador, L'adobacossis, El tintorer y Resum de cobles populars dels nostres oficis que a fet de colofó final a este llibre de oficis, costums y tradicions. La Associació d'Amics de Mainhardt es l'entitat editora del llibre que a publicat en la colecció de contes, llegendes i tradicions gaspatxeres.
Una presentació emotiva pel fet de recordar per uns moments els oficis antics, i el tindre presents paraules, persones, denominaciones antigues i coses tradicionals e interesants, per molts un mon desconegut de forques, gaiatos, varals, fornilla, eres y cormulls, cul d'olles, raberes y sores, capadors y carboners, lligones, tirantes, carros i carreters,.... tot desde la humildad y la emotividad, desde la responsabilidad per la cultura del nostre país, que deuría de començar en el cor de cada casa i en la llum de cada raconet de consciencia. La Assoc. Amics de Mainhardt es un model a l'hora de treballar pel país, la constància i la dedicació dels seus membres , ens van regalant desinteressadament brillants pàgines de la història escrites en els nostres dies, per un millor caminar históric desde la memoria al futur Maestrat. (J.E.P.B., 2014)

jueves, 10 de abril de 2014 a las 15:55

1
Tienes mas noticias cerca de aqu�, en Alcoceber, Cuevas de Vinroma y Torreblanca.

Página generada el martes, 21 de enero de 2020 a las 12:43:49
© Mis Pueblos, S.R.L. 2006. Todos los derechos reservados. info@mispueblos.es - AVISO LEGAL - QUIÉNES SOMOS - ANÚNCIATE