Estamos renovando MisPueblos.es
En las próximas semanas tendremos una versión completamente renovada,
mientras tanto no publicaremos actualizaciones.
Disculpen las molestias.

Canyellas

Barcelona - Cataluña

NOTICIAS

Si quieres mantenerte informado de lo que ocurre en CANYELLAS, esta es tu página, puedes añadirla a tu sección de "Favoritos". No sólo encontrarás noticias de Canyellas, también te informamos de las localidades mas cercanas donde se vayan generando datos de interés.

Si quieres enviar NOTICIAS relacionadas con Canyellas puedes hacerlo. Recuerda que puedes complementar la información con una fotografía.

 

Restaurantes en Canyellas

Canyellas > Noticias

Canyelles és un poble pintoresc i entranyable,

Canyelles és un poble pintoresc i entranyable,

indret estratègic per la seva condició denllaç entre el mar i la muntanya. El terme es troba al sector septentrional de la comarca del Garraf i limita amb lAlt Penedès,formant una cubeta envoltada per diverses elevacions (puig de Sant Miquel, de 358m, Rodó i puig de lÀliga, de 435m i el Montgròs amb 358m). Situat en un entorn forestal, entre el Parc Comarcal dOlèrdola i el Parc Natural del Garraf, proporciona al municipi aire fresc, ideal per passejar per la natura.
La riera de Vilafranca travessa el municipi i des de les muntanyes i turons que abracen el poble en baixen diversos torrents que desemboquen al centre del terme, a la riera de Canyelles. Així, ens trobem amb un municipi ric en aigua subterrània i en un privilegiat entorn natural.
Tots aquests factors converteixen Canyelles en un municipi amb un gran caràcter propi i integrat en la geografia local.
Actualment la població del municipi és de a 3.100 habitants. Levolució en termes de població de Canyelles ens mostra que el segle XIX fou el moment de màxima expansió del municipi. Malgrat tot, des dels inicis del segle XX fins als anys 1960-70 aquest creixement sanà desaccelerant progressivament. Finalment, dels anys 80 ençà hi ha hagut un punt dinflexió: sha accelerat el creixement gràcies a la creació de noves urbanitzacions.
El municipi comprèn, a més del poble de Canyelles, diverses masies disperses, les cases del Xum i, finalment, Llacunalba. El primer document que es coneix on apareix esmentat aquest territori es remunta a lany 992, i apunta que la primera zona poblada del municipi fou Llacunalba.
Avui dia, Canyelles és un municipi que sha expandit, i ha donat origen a urbanitzacions com són Califòrnia, Can Roca, Cogullada, Daltmar, la Selva de les Meravelles, les Amèriques, les Palmeres, Muntanya del Mar, Nou Canyelles i Vora-Sitges.
Ajuntament - http://www.canyelles.org/

jueves, 30 de noviembre de 2006 a las 9:23

1
Tienes mas noticias cerca de aqu�, en Avinyonet, Cubellas y Cunit.

Página generada el jueves, 22 de abril de 2021 a las 4:09:11
© Mis Pueblos, S.R.L. 2006. Todos los derechos reservados. info@mispueblos.es - AVISO LEGAL - QUIÉNES SOMOS - ANÚNCIATE